27 Feb O IES Leliadoura, embaixador dos produtos de Congalsa
27 de febreiro 2024. Un grupo de 28 alumnos de FP do IES Leliadoura tivo a oportunidade de visitar as instalacións de Congalsa na Pobra de Caramiñal, como parte do programa Empresa familiar nas aulas de Afundación Obra Social ABANCA e a Asociación Galega de Empresa Familiar. Ao finalizar a visita, os estudantes degustaron algúns dos produtos estrela da firma, da man do chef Gabriel Nogareda. “Os mellores embaixadores de Congalsa e os seus produtos sempre son os clientes. Por iso, desde a compañía, valoramos este tipo de visitas que nos permiten ser coñecidos de maneira directa” explicou Julio Simarro, director Comercial e de Márketing da compañía.
Juan Carlos Rama, director de Recursos Humanos, e Isabel Cañas, responsable de Relacións Externas, foron os encargados de recibir ao grupo e ensinarlles un vídeo corporativo sobre a importancia de Congalsa no tecido empresarial galego. A visita incluíu un percorrido polas oficinas da compañía e as zonas de envasado do produto, finalizando no showroom da empresa e a súa sala de catas. O propósito da iniciativa é que os máis novos familiarizásense co funcionamento dunha gran multinacional galega.
Congalsa comezou a súa actividade na década de 1990 en Ribeira, especializándose na elaboración de pratos precociñados a base de produtos do mar. A compañía conta hoxe en día con 5 plantas de produción cunha capacidade total que alcanza as 60.000 toneladas de produto ao ano, que se comercializan en 36 países diferentes.
Empresa familiar nas aulas conta este ano con 18 das empresas familiares máis destacadas de Galicia, e máis de 750 alumnos de toda Galicia. O programa inclúe charlas dos principais directivos aos centros educativos, visitas dos colexios ás instalacións e un programa titorizado para que os estudantes presenten proxectos empresariais elaborados por eles.
Imaxe: Alumnos de FP do IES Leliadoura nas instalacións de Congalsa. Foto: Punto GA|M.Riopa